Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Girne Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak“Sağlıklı Gelişim Rehberliği” vizyonu ile sosyal,duygusal-akademik beceriler, kişisel gelişim-hedef yönetimi ve kariyer keşfi-planlama çerçevesinde öğrenci, öğretmen ve aileye yönelik çalışmalarımızı yapılandırmaktayız.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulamaları ile öğrencilerimizin;
•    Farkındalığı yüksek
•    Sorumluluk bilinci gelişmiş
•    Özgüvenli
•    Etkili iletişim becerilerine sahip
•    Gelişim ve öğrenme odaklı
•    Analitik düşünebilen
•    Yetenekleri paralelinde yaratıcılığının farkına varabilen
•    Globalleşen dünyada bilimin ışığında ilerleyebilen
•    Sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için
sistemli, destekleyici ve gelişim odaklı bir desteğin verilmesini sağlamaktayız.

Bu hedefler doğrultusunda,Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde öğrencilerimizin, sosyal-duygusal gelişimi, akademik durumu ve kişilik gelişimi yakından takip ediyoruz.

Sınıf düzeylerinde yapılan çeşitli çalışmalarla birlikte, öğrencilerin duygu durumlarını ve aidiyet duygularını destekleyici grup çalışmaları ve atölyeler yapıyoruz.

Aileler ile yapılan interaktif eğitim ve görüşme içerikleri ile öğrenci gelişiminde ortak tutum sergilenmesi öncelikli hedefimizdir.

Bizim için Fırsatlar sunulduğunda harikalar yaratan varlığın adıdır çocuk!

Başarıyı bugünün farkındalıklarıyla ve geliştirici değerlerle sağlıklı gelişim rehberliğiyle planlıyoruz.

Başarı yolculuğuna Girne Amerikan Üniversitesinin dünya kimliğiyle ve organik bir bağla yön veren Girne Koleji olarak, anaokulundan lise mezuniyetine kadar geliştirici değerlerimiz ile; merak ve hayal gücü, istek ve kararlılık, özgüven ve nezaket, iş birliği ve empati, yaratıcılık ve mutluluk, sağlıklı gelişim rehberliği uygulamalarımızla başarıyı şekillendiriyoruz.

Yeni dünya insanının başarı yolculuğunda üstlendiğimiz öncü rol ile öğrencilerimizin her zaman yanındayız.