İlkokul Eğitim Programımız

İlkokul Eğitim Programımız

İlkokul eğitim programımız yabancı dil ağırlıklı olarak bireysel temel, bilgi, beceri ve yetenek odaklı tasarlanmıştır. Birey ile okul, okul ile aile diyaloğunu güçlendiren öğrenme süreci için başarma sorumluluğunu önemsiyor, bireysel performansı ön planda tutarak temel bilgi ve becerilerde gelişimi sağlayan bir ilkokul yaşantısı sunuyoruz.

İlkokul Eğitim Modüllerimiz/ Öğrenme Alanlarımız

Girne Koleji İlkokulu ders programının temel önceliği, öğrencilerimizin akademik performansını güçlü kılacak Anadil Okuryazarlığı, Matematik Okuryazarlığı, Fen Okuryazarlığı, Teknoloji Okuryazarlığı ve Yabancı Dilde İletişim Yeterliliğidir. Eğitim programlarımızı bu ana modüller üzerinden planlıyoruz.

ANA DİL BECERİLERİ

GOYA (Girne Okuma Yazma Analizi) 1. Sınıfın ilk dönemi itibariyle tabi uygulamaya başladığımız bir okuryazarlık becerileri geliştirme programıdır. Fonolojik farkındalığı, okuryazarlık becerilerinin eş güdümünü ve anlama, konuşma, dinleme, yazma geliştirmeye yönelik uyguladığımız içerikler ile öğrencilerimizin bir üst kademeye sağlıklı geçişini hedefliyoruz.

BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİ

Matematik Okuryazarlığı & Math+

Matematik okuryazarlığı, matematiksel problemleri çözme becerilerini yanında günlük yaşamda matematiksel düşünceyi uygulama, kişisel finans ve günlük karar verme süreçlerini yönetebilme kapasitesini de içerir.

Math+ ile öğrencilerimizin; matematiğe karşı olumlu tutum geliştirip heyecan duyabilmelerini sağlamak ve matematik okuryazarı bireyler olarak yetiştirmek programımıza yön veren önceliğimizdir.

Math+ ile matematiksel kavramları anlama, matematiksel dil ve sembole hâkim olma, gerçek dünya problemlerini matematiksel terimlerle ifade edebilme ve bu problemleri çözebilme, mantık kurallarını anlama ve bu kuralları matematik problemlerini çözmek için kullanabilme, matematiksel konuları anlamak ve çözmek için teknolojik araçları kullanabilme yeteneğini destekliyoruz. Öğrencilerimizi uluslararası ve ulusal matematik yarışmalarına hazırlıyoruz.

Fen Okuryazarlığı & Science+

Fen okuryazarlığı, öğrencilerin bilimsel düşünceyi geliştirmelerine, çevreleriyle ve dünyayla daha derinlemesine etkileşimde bulunmalarına ve bilimsel bilgiye dayalı kararlar almalarına yardımcı olur. Ayrıca, fen okuryazarlığı, STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarında kariyer yapma ve bilimle ilgili konulara toplumda katkıda bulunma yeteneklerini artırabilir.

Girne Koleji Science+ programımız ile bilimin doğasını anlayan, temel fen kavramlarını uygun şekilde kullanan verdikleri kararları bilimsel ve teknolojik bilgi süreçlerine dayandıran öğrenciler yetiştiriyoruz.  

STEM+A

STEM+A, farklı disiplinler arasında entegrasyonu teşvik eder ve öğrencilerin geniş bir perspektiften sorunları ele almalarını ve çözmelerini sağlar.
STEM+A problem çözme odaklı bir yaklaşımının yanında sanat ile birlikte bu sürece duygusal zeka ve yaratıcı çözüm önerileri ekleyerek sunar.
STEM+A inovasyonu teşvik eder. Yaratıcı düşünce ve tasarım süreçleri, yeni ve benzersiz çözümlerin geliştirilmesine olanak tanır.
STEM+A estetik anlayışı, bilim ve teknolojiyle birleştirmeye daha geniş bir bağlamda değerlendirme imkan sağlar.

Girne Koleji olarak genişletilmiş STEM+A modeli ile öğrencilerimize daha kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. 

ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİ

Çocuklarla Felsefe (P4C)

P4C, çocuklara sadece belirli bilgileri öğretmek yerine, düşünme süreçlerini anlamaları için fırsat tanır. Felsefi düşünce, öğrencilere problem çözme, eleştirel düşünme, empati kurma ve karar verme becerileri kazandırmaya yöneliktir. Aynı zamanda, çocuklar arasında etkileşimi artırır ve birlikte düşünme ve tartışma becerilerini geliştirir.

Girne Kolejinde oluşturduğumuz P4C içerikleri ile 1. Sınıftan itibaren felsefi diyalog yoluyla eleştirilen, sorgulayan ve yaratıcı düşünebilen öğrenciler yetiştiriyoruz. 

Düşünme Becerileri

Düşünme becerileri dersleri; eleştirel düşünme, analitik düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme ve diğer önemli düşünme becerilerini geliştirmeye odaklanarak hazırlanan müfredat eşliğinde stratejik düşünme becerisini geliştirmeye yönelik oyunlar içeriyor.

Girne Kolejinde düşünme becerileri derslerimizle öğrencilerimizin zihinsel yetenekleri kazandırmayı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

SOSYAL GELİŞİM ve YAŞAM BECERİLERİ

Sosyal gelişim ve yaşam becerileri, öğrencilerin sosyal etkileşim, ilişki kurma, duygusal zekâ, problem çözme ve günlük yaşamla ilgili becerileri içeren bir dizi yetenek ve davranışları destekler. Bu beceriler, kişisel gelişim, toplumsal uyum ve günlük yaşamda başarılı olma açısından kritiktir.

Girne Kolejinde; temel müfredat kazanımları dahilinde disiplinler arası ilişkilendirmeler yaparak öğrencilerimizin gündelik yaşantılarını en az yardımla sürdürmelerini sağlamaya yönelik becerileri içeren “Yaşam Becerileri” programımız ile öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. 

YETENEK AKADEMİSİ

Girne Koleji Yetenek Akademisi sanat, spor, kodlama derslerimiz ile öğrencilerimize çeşitli spor ve sanat dallarında, temel becerilerini kazandırmayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz.
Görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik, drama, robotik kodlama disiplinlere yönelik oluşturduğumuz program içeriğimiz ile yetenek taramaları yapıyor öğrencilerimizi ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik bireysel yönlendirmeler ve çalışmalar yapıyoruz.